Υλικό με το οποίο κατασκευάζονται εκρηκτικοί μηχανισμοί ανακάλυψε η αστυνομία της Ταϊλάνδης, ,ετά την σύλληψη ενός Λιβανέζου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση.

Παρ’ όλα αυτά η πρωθυπουργός της χώρας επέμεινε σήμερα ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. «Ενημερώθηκα. Θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται. Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε την κατάσταση» είπε σε δημοσιογράφους.

Οι αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας σε περιοχές της πρωτεύουσας και σε άλλες περιοχές, δημοφιλείς στους τουρίστες, μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ την Παρασκευή για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση έναν Λιβανέζο ο οποίος φέρεται ότι είχε σουηδικό διαβατήριο. Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο άνδρας αυτό συνδέεται με την Χεζμπολάχ, μία σιιτική ισλαμιστική οργάνωση στον Λίβανο η οποία στηρίζεται από τη Συρία και το Ιράν και βρίσκεται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Πριεουαπάν Νταμαπόνγκ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ύποπτος, ονόματι Ατρίς Χουσέιν, έδωσε στην αστυνομία μια διεύθυνση όπου φυλάσσεται υλικό για την κατασκευή βόμβας.

Αξιωματικοί ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες ουσιών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών, μέσα σε ένα κτίριο στην Σαμούτ Σακχόν, νοτιοδυτικά της Μπανγκόκ.

Ο ύποπτος υποστηρίζει ότι η οργάνωσή του δεν είχε σχεδιάσει επίθεση στην Ταϊλάνδη, αλλά σχεδίαζε να μεταφέρει τις ουσίες σε μια τρίτη χώρα, χωρίς να διευκρινίσει ποιά.