Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγόρησε σήμερα «τους ένοπλους τρομοκράτες» για την επίθεση κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας γάλλος δημοσιογράφος χθες και εξέφρασε την «λύπη» της στη Γαλλία.

«Λυπόμαστε» για την δολοφονία του γάλλου δημοσιογράφου και δεσμευόμαστε να κόψουμε τα χέρια των τρομοκρατικών συμμοριών που πραγματοποίησαν την επίθεση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών που μεταδόθηκε από την κρατική συριακή τηλεόραση.

«Το υπουργείο Πληροφοριών τονίζει ότι η πράξη είναι μια προέκταση της αλυσίδας του τρόμου στον οποίο είναι εκτεθειμένη η Συρία και ότι έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας των τρομοκρατών να διαστρεβλώσουν την πραγματική κατάσταση στη Συρία» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ο Ζακιέ, ο οποίος εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό France 2, σκοτώθηκε χθες όταν εξερράγη οβίδα σε φιλοκυβερνητική διαδήλωση την οποία παρακολουθούσε στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη Χομς με την έγκριση της κυβέρνησης.

Είναι ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος που σκοτώνεται στη διάρκεια των δεκάμηνων ταραχών στη Συρία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι ένας βέλγος εικονολήπτης, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια επίθεση, νοσηλεύεται στην Χομς.