Ετεροθαλή αδέλφια μεγάλωσαν σε διαφορετικά ορφανοτροφεία, έγιναν ζευγάρι κι απέκτησαν παιδί

Δικαστική μάχη για την αναγραφή ή μη των δύο γονιών στο πιστοποιητικό γέννησης


ΚΟΣΜΟΣ
11:31
22/09/2017
Ετεροθαλή αδέλφια μεγάλωσαν σε διαφορετικά ορφανοτροφεία, έγιναν ζευγάρι κι απέκτησαν παιδί
6
loading

Ετεροθαλή αδέλφια αναγνωρίστηκαν νομικά ως γονείς του παιδιού τους, έπειτα από δικαστική μάχη στη Γαλλία. Η Rose-Marie και ο Hervé δεν ήξεραν πως ήταν ετεροθαλή αδέλφια μέχρι που πήγαν να πάρουν το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους και τότε ανακάλυψαν πως είχαν την ίδια μητέρα. Τα δύο αδέλφια είχαν χωριστεί, στην παιδική τους ηλικία, και είχαν μεγαλώσει σε διαφορετικά ορφανοτροφεία στην περιοχή Aube της βορειοανατολικής Γαλλίας.

Όπως γράφει το Russia Today, γνωρίστηκαν το 2006 και η κόρη τους γεννήθηκε το 2009. Λίγο πριν τη γέννηση του παιδιού, το ζευγάρι χώρισε και το κοριτσάκι μεγάλωνε με τη μαμά του.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, μόνο ένας γονιός παιδιού που γεννήθηκε από αιμομικτική σχέση μπορεί νομικά να αναγνωριστεί ως γονιός.

Το 2016, το δικαστήριο έκρινε πως η σχέση της μητέρας με το παιδί θα έπρεπε να ακυρωθεί, με την αιτιολογία πως «η αιμομικτική προέλευση του παιδιού δεν θα πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλους». Ο Hervé είχε κάνει αίτημα αναγνώρισης πατρότητας λίγες εβδομάδες πριν τη γέννηση της Océane, πριν τη Rose-Marie, κι έτσι ο δικαστής έκρινε πως είχε προτεραιότητα.

Το δικαστήριο έκρινε πως το παιδί θα αποκτήσει νέο πιστοποιητικό γέννησης, στο οποίο θα αναγράφεται ως γονιός μόνο ο πατέρας. Η Rose-Marie άσκησε έφεση.

Τον Ιούλιο, το εφετείο της Caen ανέτρεψε την πρώτη απόφαση, κρίνοντας πως το όνομα της μητέρας θα πρέπει να διατηρηθεί στο πιστοποιητικό. Αιτιολόγησε την απόφασή του αναφέροντας το «ανώτερο δικαίωμα του παιδιού», υπό την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η 8χρονη Océane έχει ζήσει με τη μητέρα της από τότε που γεννήθηκε. Ο πατέρας δεν αμφισβητεί τη γονεϊκότητά της και δεν φαίνεται να έχει κρατήσει καμία στενή σχέση με την κόρη του. Η ακύρωση της επίσημης αναγνώρισης της μητέρας ως γονιού μπορεί να έχει συνέπειες στο παιδί» ανέφερε στο αιτιολογικό. «Είναι μια καλή απόφαση για το παιδί» δήλωσε η δικηγόρος του πατέρα. «Ο ίδιος ο Hervé είχε πει πως εάν ένα όνομα έπρεπε να φύγει από το πιστοποιητικό, θα έπρεπε να είναι το δικό του. Δεν μεγάλωσε εκείνος αυτό το παιδί».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

  Ο τύπος έμεινε χήρος και στην κηδεία της γυναίκας του είναι αξιολύπητος.
  Κλαίει και χτυπιέται. »Τι θα κάνω τώρα?», λέει και ξαναλέει.
  Ο παπάς τον λυπάται και πάει να τον παρηγορήσει:
  - »Μην κάνεις έτσι, τέκνον μου. Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει.», του λέει.
  - »Τι θα κάνω τώρα, πάτερ μου, πείτε μου.», απαντά αυτός.
  - »Υπομονή να κάνεις, τέκνον μου. Και να το δεις που ο Θεός θα σε βοηθήσει. Μπορεί αύριο να βρεις μια καλή γυναίκα και να παρηγορηθείς.», του λέει ο παπάς.
  Και ο χήρος απαντά:
  - »Τι να το κάνω το αύριο, πάτερ μου? Σήμερα πώς τη βγάζουνε?».

  1. avatar ΕΒΕΛΙΝ

   ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΙΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Κ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΝΑΘΑ!!!!!!!

    1. avatar ΕΒΕΛΙΝ

     ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΝΟΜΑ Μ ΕΝΕΛΙΝ.ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ 30ΦΥΛΛΑ ΛΕΣ Κ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ!!!

    2. avatar ΕΝΕΛΙΝ

     ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!! ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ 30 ΦΥΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΈΝΑ ΜΟΥ,!!!!!!! ΤΕΛΕΙΑ 🙂 🙂 :-)!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει