Δύο από τα όπλα που χρησιμοποιούσε το διαβόητο δίδυμο κακοποιών, Μπόνι και Κλάιντ, πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία. Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο όπλο γνωστό και ως «Tommy gun» καθώς και μια καραμπίνα που χρονολογείται από το 1897!

Τα όπλα είχαν κατασχεθεί από αστυνομικούς έπειτα από μια περιπετειώδη καταδίωξη των δύο ληστών τον Απρίλιο του 1933, στο Μιζούρι. Τότε, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους μέσα σε καταιγισμό πυρών. Ωστόσο, κατά τη διαφυγή τους οι Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου άφησαν πίσω τους τα δύο όπλα. Αυτά καθώς και μια φωτογραφική μηχανή κατασχέθηκαν από έναν άλλο αστυνομικό που έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος.

Ανάμεσα στις μαυρόασπρες φωτογραφίες που το ζευγάρι είχε τραβήξει υπήρχε και μία που απεικόνιζε έναν εικονικό αφοπλισμό του Κλάιντ από την Μπόνι κατά τη διάρκεια σχεδιασμού επιχείρησης. Στην εικόνα φαίνεται η Μπόνι να κρατάει την καραμπίνα που κατασχέθηκε και αναμένεται η δημοπράτησή της, αποτελώντας έτσι μια ακόμη απόδειξη ότι άνηκε στο φημισμένο ζευγάρι.

Τα δύο όπλα του ζευγαριού είχαν παραδοθεί από έναν ανώνυμο αξιωματικό σε συνάδελφο αστυνομικό, στην οικογένεια του οποίου έμειναν μέχρι και σήμερα. Ο δισέγγονος του αστυνομικού εκείνου, είναι ο Mark Lairmore στην κατοχή του οποίου βρίσκονται τα ιστορικά αυτά κειμήλια που θα βάλει σε δημοπρασία.

«Ήταν δώρο από έναν αστυνομικό σε έναν άλλο», εξηγεί ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης τους. «Τώρα που ο πατέρας μου και ο παππούς μου έφυγαν από τη ζωή οι συναισθηματικοί λόγοι να τα κρατήσω δεν υπάρχουν πλέον. Έχω την αίσθηση πως είναι ο καιρός να τα αποκτήσει και να τα περιποιείται κάποιος με γνώση για τα όπλα αντίκες και την ιστορία που κουβαλάνε», λέει ο Mark Lairmore.

Η ιστορία των δύο αυτών όπλων, θεωρείται βέβαιο από τους υπευθύνους της δημοπρασίας πως θα τραβήξει την προσοχή όσων έχουν ασχοληθεί με το μυθικό δίδυμο των Μπόνι και Κλάιντ και ασχολούνται με τα ιστορικά κειμήλια.

Το δίδυμο έγινε γνωστό για την δράση του που περιελάμβανε πολλές ληστείες σε τράπεζες, κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης του ‘31-’35.