Αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον κύπριο υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των κομμάτων, η ημερομηνία των εκλογών στην Κύπρο.

Ο πρώτος και δεύτερος κύκλος των προεδρικών εκλογών θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Κανονικά ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξάγεται κοντά στα μέσα Φεβρουαρίου, φέτος όμως οι προσφερόμενες Κυριακές συμπίπτουν με τη διοργάνωση του Καρνάβαλου στη Λεμεσό και άλλες πόλεις. Έτσι για να μη αναβληθούν οι εκδηλώσεις αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η διεξαγωγή των εκλογών.

Ο νικητής των εκλογών αναλαμβάνει την προεδρία της Δημοκρατίας την 1η Μαρτίου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα εξαγγείλει επίσημα την υποψηφιότητά του στις 14 Οκτωβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στην τηλεόραση του κρατικού ΡΙΚ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, ζητώντας την ψήφο του λαού.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που κλήθηκε η κυβέρνηση να διαχειριστεί σε όλους τους τομείς και υπάρχουν επιτεύγματα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς τη συνεργασία του λαού», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως η προσπάθεια «δεν έχει φθάσει στο τέλος του δρόμου και θα συνεχιστεί, αφού η κοινωνία απαιτεί πολύ περισσότερα από αυτούς οι οποίοι κατέχουν δημόσια αξιώματα».