Επιτυχημένη η δοκιμή πυραύλου Γαντέρ

Το βεληνεκές του φτάνει τα 200 χιλιόμετρα


ΚΟΣΜΟΣ
20:11
02/01/2012
Επιτυχημένη η δοκιμή πυραύλου Γαντέρ
2
loading

Το Ιράν πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή του πυραύλου κρουζ Γαντέρ, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Ο πύραυλος αυτός κατασκευάστηκε από ιρανούς εμπειρογνώμονες, έπληξε με επιτυχία το στόχο του και τον κατέστρεψε», δήλωσε ο ναύαρχος Μαχμούντ Μουσαβί εκπρόσωπος των ναυτικών ασκήσεων τις οποίες διεξήγαγε το ιρανικό ναυτικό στην περιοχή των Στενών του Χορμούζ.

Σύμφωνα με τον Μουσαβί ο Γαντέρ είναι ένας υπερσύγχρονος πύραυλος με ενσωματωμένο ραντάρ, υπερακριβείας, του οποίου το βεληνεκές, που φτάνει τα 200 χιλιόμετρα, όπως και το έξυπνο σύστημα μη ανίχνευσης, βελτιώθηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Το ιρανικό ναυτικό θα δοκιμάσει έναν άλλο πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς, τον Νουρ και έναν πύραυλο μικρού βεληνεκούς την τελευταία ημέρα των ναυτικών ασκήσεων στην περιοχή των στρατηγικών Στενών του Χορμούζ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΜΟΡΤΗΣ

    Τη μια με τα πυρηνικά, την άλλη με τις ασκήσεις, πάνε γυρεύοντας να το φάνε το κεφάλι τους! Όπως και ο άλλος ο πολά-βαρύς Σαντάμ.

    1. avatar giannis

      Το ΙΡΆΚ το ρήμαξαν οι ελευθερωτές του οι Αμερικάνοι και ανέλαβαν τα πετρέλαια του. Γιατί οι Ιρανοί να κάτσουν να πάθουν τα ίδια. Πυρηνικά έχει και η Ινδία και το Πακιστάν. Αυτά όμως δεν ανησυχούν την Διεθνή στημένη Επιτροπή ατομικής ενέργειας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει