Έλληνας αρχιτέκτονας θα συμμετέχει στην ανάπλαση του Σηκουάνα

Κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό για την αναμόρφωση του ιστορικού ποταμού


ΚΟΣΜΟΣ
15:27
31/08/2017
Έλληνας αρχιτέκτονας θα συμμετέχει στην ανάπλαση του Σηκουάνα
2
loading

Ένας Έλληνας αρχιτέκτονας θα συμμετέχει μεταξύ άλλων στην ανάπλαση του ποταμού Σηκουάνα.

Ο 37χρονος Ηλίας Παπαγεωργίου είναι ο επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου SO-IL στη Νέα Υόρκη που μαζί με τον Ολλανδό Florian Idenburg και την Κινέζα Jing Liu, κέρδισαν στο διεθνή διαγωνισμό Réinventer La Seine με την πρόταση «L'Atelier de l'Arsenal».

denfgn2

Το έργο αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο υποβαθμισμένο μέρος Mazas, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή του καναλιού Saint Martin και του ποταμού Σηκουάνα.

denfgn3

Το γραφείο συνεργάστηκε με τη γαλλική εταιρεία laisné roussel για δημιουργήσει ένα νέο πόλο αστικής ζωής πάνω στον Σηκουάνα και να συνδέσει την περιοχή με τον ιστορικό ιστό της πόλης.

denfgn4

«Η πρότασή μας αποτελεί μια δυναμική προσέγγιση στην κατασκευή πόλεων, η οποία λαμβάνει υπόψιν της την ιστορία καθώς και την πολυπλοκότητα των σημερινών συνθηκών, επιτρέποντας παράλληλα χώρο για μελλοντικές αλλαγές», αναφέρει στο designboom ο Ηλίας Παπαγεωργίου.

denfgn1 denfgn5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar marksman

    Από την μία χαίρεσαι που στο εξωτερικό το λαμπρό ελληνικό μυαλό διαπρέπει αλλά από την άλλη θλίβεσαι που αντικρίζεις και ζεις στις χαβούζες που ονομάζουν μεγάλα αστικά κέντρα στην Ελλάδα..Ενώ θα μπορούσαν τα λαμπρά αυτά μυαλά να διορθώσουν την κατάσταση με την αρωγή των εκάστοτε κυβερνώντων..

    1. avatar Άγγελος sak

      Αλλά οι "Έλληνες"(;)κυβερνώντες είναι πια τόσο ελεεινοί˙εδώ με υπουργό δημοσίων έργων τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έφεραν την αντιπαροχή,επίσης μπαζωσαν τον ποταμό που διέρεε την Αθήνα,Ιλισο>Έτσι πως έγινε,με σχέδιο,τόσο τσιμεντο,γυαλί,άσφαλτος και άσχημη η Αθήνα. >Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια Φραγκίσκα Μεγαλούδη,η πρωτεύουσα της Β.Κορέας,η Πιονγιαγκ,έχει το όμορφο,καθαρό ποτάμι,Ταεντογκ!Εκπληκτικό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει