Με σκληρή γλώσσα διαμήνυσε η Βόρεια Κορέα, μέσω της επιτροπής εθνικής άμυνας, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό την μέχρι τώρα πολιτική της, παρά τη διαδοχή του θανόντα ηγέτη Κιμ Γιονγκ -Ιλ, από το γιο του Κιμ Γιονγκ – Ουν, ο οποίος ανακηρύχθηκε «ανώτατος ηγέτης» της χώρας.

«Δηλώνουμε με κάθε επισημότητα και περηφάνια σε όλους τους ανόητους πολιτικούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των μαριονετών που διοικούν τη Νότια Κορέα, ότι από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να περιμένουν την παραμικρή αλλαγή (στον τρόπο διακυβέρνησης)», μετέδωσε το πρακτορείο KCNA.

Χθες, τελευταία ημέρα πένθους για τον Κιμ Γιονγκ – Ιλ, η Βόρεια Κορέα ανακήρυξε και επισήμως ως ανώτατο ηγέτη της τον Κιμ Γιονγκ – Ουν στη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής συγκέντρωσης στην Πιονγκιάνγκ. Ο Κιμ Γιονγκ – Ναμ, με την ιδιότητα του τύποις αρχηγού κράτους, στην ομιλία του έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ασκήσει και ο διαδοχος Κιμ Γιονγκ – Ουν, τονίζοντας πως «μια τόσο απρόσμενη και πρόωρη αναχώρηση, είναι η πιο μεγάλη και απίστευτη απώλεια για το κόμμα μας και την επανάσταση» και επισημαίνοντας πως ο πατέρας του συνέβαλε στην «ειρήνη και την παγκόσμια σταθερότητα στον 21ο αιώνα».

Η Πιονγκγιάνγκ απέρριψε επίσης οποιαδήποτε πιθανότητα διεξαγωγής συνομιλιών με την κυβέρνηση της Σεουλ. «Όπως έχουμε πει, εξακολουθούμε να αρνούμαστε να συνάψουμε σχέσεις με τον προδότη Λι Μιουνγκ-Μπακ και την ομάδα του», πρόσθεσε η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας αναφερόμενη στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας ενώ προειδοποίησε πως η Σεούλ θα πληρώσει για τις «αμαρτίες» που διέπραξε κατά τη διάρκεια της κηδείας του ηγέτη Κιμ Γιονγκ – Ιλ, μέσω του «προδότη» προέδρου της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ – Μπακ. Η Πιονγκγιανγκ απειλεί με αντίποινα τη Σεούλ προφανώς με αφορμή την αποστολή φυλλαδίων την ημέρα της κηδείας του Κιμ Γιονγκ – Ιλ, όπου γίνεται έκκληση για εξέγερση κατά της δυναστείας των Κιμ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.