Ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν είχε αποκτήσει την 8η Οκτωβρίου τον τίτλο του «ανώτατου ηγέτη» του στρατού, μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Ο Κιμ, νεότερος γιος του θανόντος Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ονομάστηκε «ανώτατος ηγέτης» της χώρας την Πέμπτη, μετά το θάνατο του πατέρα του, που ανακοινώθηκε την 19η Δεκεμβρίου.

Είχε ήδη αναλάβει την «ανώτατη ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων την 8η Οκτωβρίου κατά διαταγή του Κιμ Γιονγκ-Ιλ», όπως ανέφερε το KCNA. Είχαν διαρρεύσει πληροφορίες μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ πως είχε αναθέσει στον διάδοχό του, που είναι νεότερος από 30 ετών, την ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων, όμως μόλις σήμερα αυτό επιβεβαιώνεται επίσημα.

Ο βορειοκορεάτικος στρατός είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο με 1,2 εκατ. άνδρες και γυναίκες και η Πιονγκγιάνγκ έχει υιοθετήσει μια επίσημη πολιτική παραχώρησης προνομίων στα στελέχη του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.