Σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών καταδικάστηκε μια γυναίκα από τις ΗΠΑ, η οποία ενθάρρυνε τον σύντροφό της να αυτοκτονήσει, μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων. Η 20χρονη σήμερα Michelle Carter θα εκτίσει 15 μήνες της ποινής της και στη συνέχεια θα έχει 5ετή αναστολή.

Τον Ιούνιο, η νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία από αμέλεια του συντρόφου της Conrad Roy, ο οποίος είχε βάλει τέλος στη ζωή του τον Ιούλιο του 2014.

«Η οικογένειά μου είναι συντετριμμένη» δήλωσε ο πατέρας του.

Αρχικά η Carter είχε καταδικαστεί σε 20ετή φυλάκιση αλλά οι δικηγόροι της επιχειρηματολόγησαν πως τόσο η ίδια όσο και ο Royείχαν προβλήματα ψυχικής υγείας.

«Οι πράξεις της σκότωσαν τον Conrad Roy. Εκείνη του τερμάτισε τη ζωή για να βελτιώσει τη δική της» δήλωσε ο εισαγγελέας. «Δεν έχει αποδεχθεί την ευθύνη. Δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια».

Ο δικηγόρος της 20χρονης ωστόσο υποστήριξε πως ήταν μια τρομακτική συγκυρία και πως η ίδια το έχει μετανιώσει βαθιά.

Στο δικαστήριο διαβάστηκε κι ένα υπόμνημα της μητέρας του αγοριού Lynn Roy, στο οποίο ανέφερε πως δεν περνά μία μέρα που να μη θρηνεί τον αγαπημένο της γιο. «Θέλω να είναι περήφανος για μένα και για το πώς τα καταφέρνω όλα. Προσπαθώ να είμαι εδώ για τις αδελφές του παρόλο τον πόνο που θα κουβαλάμε αιώνια».

Όπως εξηγεί το BBC, η υπόθεση θεωρείται πως δημιουργεί δεδικασμένο καθώς δεν υπάρχει άλλος νόμος στη Μασαχουσέτη, που να ποινικοποιεί την παρότρυνση στην αυτοκτονία.

Ο Roy είχε βρεθεί νεκρός από δηλητηρίαση μέσα σε όχημα. Η υπόθεση είχε απασχολήσει πολύ τον Τύπο και τους πολίτες λόγω των μηνυμάτων της Carter, με τα οποία ενθάρρυνε τον Roy να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Μπορείς να κρεμαστείς, να πηδήξεις από ένα κτίριο, να μαχαιρώσεις τον εαυτό σου, δεν ξέρω, υπάρχουν πολλοί τρόποι» του έγραφε σε διάφορα μηνύματα δύο εβδομάδες πριν τον θάνατό του κι ενώ ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του.

«Πρέπει να το κάνεις, Conrad» του είχε γράψει σε μήνυμα λίγο πριν την αυτοκτονία του.  «Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις τη μηχανή και θα είσαι ελεύθερος κι ευτυχισμένος».