Στη Σερβία ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ένας αλλά… τρεις χιλιάδες! Άνδρες και γυναίκες από τη Σερβία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, θα λάβουν μέρος στον αγώνα δρόμου που διοργανώνεται στο Βελιγράδι ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Οι 1000 ενήλικες δρομείς που θα τερματίσουν πρώτοι θα πάρουν για δώρο τη στολή του Άγιου Βασίλη, με την οποία είναι υποχρεωμένοι να τρέξουν και όλα τα παιδιά θα λάβουν δώρο σκουφάκια.

Οι συμμετέχοντες, για να πάρουν μέρος στον αγώνα δρόμου, θα πρέπει να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο ως οικονομική βοήθεια σε πρόγραμμα για παιδιά με αυτισμό.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης έχουν επιστρατευθεί, μεταξύ άλλων, ο πρώην παίκτης του μπάσκετ Ζάρκο Πάσπαλιε, η πρώην παίκτρια του βόλεϊ Σβέτλανα Κίτιτς Μάγκιτς, η πρωταθλήτρια στη σκοποβολή Ζόρανα Αρούνοβιτς, τραγουδιστές και ηθοποιοί.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον γεννημένο στο Μαυροβούνιο διάσημο ντράμερ Ντράγκολιουμπ Τζούριτσιτς και άλλους καλλιτέχνες.

Ο αγώνας δρόμου διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά υπό την αιγίδα της Γραμματείας Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Βελιγραδίου.