Δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν σε εργατικό ατύχημα, που σημειώθηκε, σήμερα, σε μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στη μικρή ορεινή πόλη Ελένα, στη Βουλγαρία.

Οι τραυματίες φέρουν εγκαύματα (διαφόρων βαθμών), άλλοι έχουν πάθει δηλητηρίαση και άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ύστερα από τη διαρροή μεγάλης ποσότητας αμμωνίας στη συγκεκριμένη μονάδα.

Όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ, το σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε, όταν διέρρευσε ποσότητα (50-100 κιλά) της επικίνδυνης αυτής ουσίας στο χώρο εργασίας, έπειτα από κάποια λανθασμένη μανούβρα φορτηγού αυτοκινήτου.

Οι 15 τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης Βέλικο Τίρνοβο και, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, τρία άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως διαβεβαίωσε, με δηλώσεις της σε ειδησεογραφικό πρακτορείο η επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος στο Βέλικο Τίρνοβο Ελένα Γρηγόροβα, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της ατμόσφαιρας της πόλης, καθώς ο κομμένος σωλήνας αποκαταστάθηκε γρήγορα.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν αποκλείεται, ωστόσο, να αυξηθεί ο αριθμός των τραυματιών, επειδή τα συμπτώματα της δηλητηρίασης με αμμωνία εμφανίζονται εντός 24 ωρών.