Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Χονγκ Κονγκ. Η καθημερινότητα στη σημαντική πόλη της Κίνας

wffkte10

Στην πόλη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ένας τσαγκάρης φτιάχνει παπούτσια στο κατάστημα που διατηρεί στην πλαγιά μίας κεντρικής περιοχής του Χονγκ Κονγκ. Παρά το ότι πρόκειται για ένα πολύβουο μέρος, κατά μήκος των δρόμων υπάρχει ένας πιο χαλαρός ρυθμός ζωής.

Πειραιάς, Ελλάδα. Τόνοι σκουπιδιών δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα

wffkte9 wffkte3

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από την Ελλάδα και τους τόνους σκουπιδιών στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων. Η εικόνα του AP τραβήχτηκε στα Καμινιά του Πειραιά.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Ένα από τα καλύτερα street food στον κόσμο

wffkte8

Στην πόλη όπου φημολογείται ότι μπορείς να βρεις ένα από τα καλύτερα street food στον κόσμο, η τοπική διοίκηση προσπαθεί να απαγορεύσει στους πλανόδιους να πουλούν τα γευστικά τους πιάτα.

Μανχάταν, Νέα Υόρκη. Καλοκαίρι στο «Μεγάλο Μήλο»

wffkte11

Χορεύοντας στον ποταμό Χάντσον είναι ένας από τους πιο όμορφους τρόπους να τελειώσει μία κουραστική καλοκαιρινή μέρα στη Νέα Υόρκη.

Μοσούλη, Ιράκ. Η μάχη για τη Μοσούλη συνεχίζεται

wffkte4

Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Ιράκ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη Μοσούλη κατά τη διάρκεια των μαχών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή. Διαμαρτυρία για τα βασικά

wffkte5

Ένας εργάτης σε εργοστάσιο της πόλης διαδηλώνει με βασικά αιτήματα την αύξηση του μισθού του από 4,67 δολάρια ανά ημέρα στα 12,47 δολάρια την ημέρα.

Χαϊντεραμπάντ, Ινδία. Προσευχές για το Ραμαζάνι

wffkte1

Ένα περιστέρι πετάει πάνω από τους Ινδούς μουσουλμάνους που προσεύχονται κατά την τελευταία Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας. 

Καράκας, Βενεζουέλα. Βράζει το Καράκας

wffkte6

Ένας διαδηλωτής φορώντας τη μάσκα του και ένα ροζάριο στέκεται πλάι σε ένα φλεγόμενο οχυρό στις διαδηλώσεις του Καράκας που μετρούν πλέον πάνω από 90 μέρες.

Σαχούν, Ισπανία. Η νύχτα του Σαν Χουάν

wffkte2

Άνθρωποι συμμετέχουν στη γιορτή της νύχτας του Σαν Χουάν στο μικρό χωριό των Πυρηναίων Σαχούν στη βόρεια Ισπανία. Η νύχτα του Σαν Χουάν καλωσορίζει την καλοκαιρινή περίοδο.