Να βγουν στους δρόμους καλεί τους Βρετανούς πολίτες ο βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία Τζον ΜακΝτόνελ, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές. Όπως εκτιμά, η προσφυγή στις κάλπες θα απομακρύνει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror, ο ΜακΝτόνελ καλεί ένα εκατομμύριο ανθρώπους να διαδηλώσουν ασκώντας πιέσεις για νέες εκλογές.

Η κίνηση αυτή γίνεται εν μέσω της πολιτικής αναταραχής που προκλήθηκε μετά την απώλεια της αυτοδυναμίας από τους Συντηρητικούς και την προσπάθεια σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού σε συνεργασία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Χρειαζόμαστε ο κόσμος να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλιστεί ότι οι εκλογές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό» είπε ο ΜακΝτόνελ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία προσθέτει ότι κάποιες οργανώσεις της Αριστεράς προγραμματίζουν ογκώδη διαδήλωση την 1η Ιουλίου για να ασκήσουν πιέσεις στην Μέι.

Απευθυνόμενος σε συνδικαλιστές, τόνισε ότι το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων στη χώρα, το TUC, θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

«Σκεφτείτε απλώς αν το TUC έκανε την έκκληση αυτή, ότι θέλουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους του Λονδίνου σε δύο εβδομάδες» είπε στην Daily Mirror.