Θέσεις του Ισλαμικού Κράτους δυτικά της πόλης Ράκα, στη νότια όχθη του Ευφράτη ποταμού, έπληξαν σήμερα συριακά κυβερνητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

«Η αεροπορία κατέστρεψε θέσεις και τεθωρακισμένα οχήματα» στην ύπαιθρο της δυτικής Ράκα, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ταυτόχρονα, πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ προωθούνται προς τις παρυφές της Ράκα κατά τις πρώτες ημέρες της επίθεσής τους με στόχο την κατάληψη της βάσης επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η ένοπλη αυτή συμμαχία αποτελούμενη από Κούρδους και Άραβες μαχητές, εξαπέλυσαν επίθεση αυτή την εβδομάδα για την κατάληψη της βόρειας αυτής πόλης. Η συμμαχία πλησιάζει στην πόλη εδώ και μήνες επικουρούμενη από τις αεροπορικές επιθέσεις και τις ειδικές δυνάμεις από την υπό τις ΗΠΑ συμμαχία.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν ανοίξει μέτωπα εναντίον τους από όλες τις πλευρές στη διάρκεια της εξαετούς ένοπλης σύγκρουσης στη Συρία και έχουν χάσει εδάφη σε πολλές ξεχωριστές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τον τελευταίο χρόνο.

Τα σημερινά πλήγματα είχαν στόχο περιοχές κοντά στα σύνορα της επαρχίας, κατά μήκος ενός αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Ράκα με το Χαλέπι και κοντά στην περιοχή Τάμπκα, την οποία η SDF κατέλαβε από το ΙΚ τον Μάιο.

(Φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.