Μέσα στις σκηνές χάους και απόλυτου τρόμου που ακολούθησαν την επίθεση των τριών τζιχαντιστών το Σάββατο στο Λονδίνο, ένας φούρναρης από τη Ρουμανία βρήκε το θάρρος και έσωσε 20 ανθρώπους.

Ο Φλορίν Μοράριου, όπως ο ίδιος δήλωσε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αποφάσισε να αναλάβει δράση όπως και άλλοι καθημερινοί άνθρωποι που εξελίχθηκαν σε «ήρωες» όταν είδε δύο από τους τρεις τρομοκράτες να μαχαιρώνουν περαστικούς κοντά στον φούρνο που έχει στην αγορά Μπόροου του Λονδίνου.

Ο νεαρός άντρας οπλίστηκε με ένα ξύλινο κιβώτιο το οποίο έριξε στον έναν από τους τρομοκράτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε επιθετικά προς το μέρος του ενώ φώναξε στους περαστικούς να μπουν μέσα στον φούρνο για να σωθούν.

Όπως μετέδωσε ο Independent, με την παράτολμη ενέργεια του 20 άνθρωποι κατάφεραν να παραμείνουν ασφαλείς μέσα στο κατάστημα, αφού ο άνδρας είχε προλάβει να κατεβάσει τα ρολά. «Κοιτούσαμε έξω από το παράθυρο, βλέπαμε ότι όλοι ήταν συγκλονισμένοι, όλοι έτρεχαν, άντρες, γυναίκες, λιποθυμούσαν, έπεφταν κάτω και βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει», δήλωσε ο Ρουμάνος φούρναρης, που εκείνο το βράδυ είχε νυχτερινή βάρδια και ανέφερε πως «πάγωσε» όταν είδε δύο άντρες να μαχαιρώνουν τους περαστικούς.