O εμίρης του Κουβέιτ προέτρεψε τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι να εκτονώσει την ένταση με τους συμμάχους και να αποφύγει κάθε ενέργεια που θα οδηγούσε στην κλιμάκωση της χειρότερης διπλωματικής διένεξης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αραβικών κρατών του Κόλπου.

Ο σεΐχης Σαμπάχ αλ Αχμάντ αλ Τζαμπέρ αλ Σαμπάχ «διατύπωσε την ευχή» ο μονάρχης του Κατάρ «να εργαστεί για την εκτόνωση της έντασης και να αποφύγει να λάβει οποιαδήποτε απόφαση που θα οδηγούσε ενδεχομένως στην κλιμάκωση» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ Kuna.

Ο Αλ Σαμπάχ κάλεσε τον Ταμίμ να δώσει την ευκαιρία στους διαμεσολαβητές να επιλύσουν τις διαφορές, σύμφωνα με το Kuna, ενώ προστίθεται ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν σε μια τηλεφωνική επικοινωνία.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί να δει μια «μόνιμη ρήξη» μεταξύ των χωρών του Κόλπου, είπε ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, αφού χώρες του Κόλπου κι αραβικά κράτη αποφάσισαν να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ κατηγορώντας το ότι στηρίζει τους ισλαμιστές και το Ιράν.

Εντούτοις, ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε:

«Αναγνωρίζουμε ότι η συμπεριφορά του Κατάρ είναι σε πολλούς τομείς αρκετά ανησυχητική όχι μονάχα προς τους γείτονές μας στον Κόλπο αλλά και προς τις ΗΠΑ. Θέλουμε να τους οδηγήσουμε στη σωστή κατεύθυνση» υπογράμμισε ο ίδιος.