Άμεση αποφυλάκιση δύο Τούρκων απεργών πείνας ζητούν 23 ευρωβουλευτές

Έστειλαν επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας


ΚΟΣΜΟΣ
11:32
24/05/2017
Άμεση αποφυλάκιση δύο Τούρκων απεργών πείνας ζητούν 23 ευρωβουλευτές
loading

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και άλλοι 22 ευρωβουλευτές από 6 διαφορετικές πολιτικές ομάδες, έστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση δύο Τούρκων εκπαιδευτικών που διανύουν την 77η ημέρα απεργίας πείνας, ζητούν με κοινή τους

Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τη βαθύτατη ανησυχία τους για την παρούσα κατάσταση στην Τουρκία και τις δυσανάλογες συνέπειες της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, δικαστές, δάσκαλοι και ακαδημαϊκοί έχουν απολυθεί, ενώ δεκάδες χιλιάδες κρατούνται και διώκονται ποινικά λόγω υποτιθέμενης συμμετοχής τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα και σημειώνουν: «H Nuriye Gülmen απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο Selcuk, ενώ ο Semih Özakça από το πόστο του ως δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βάσει του διατάγματος έκτακτης ανάγκης. Αμφότεροι διαδηλώνουν για 197η ημέρα κατά της απόφασης, συνεχίζοντας για 77η ημέρα την απεργία πείνας. Η Nuriye Gülmen και ο Semih Özakça είναι μόνο δύο περιπτώσεις των χιλιάδων διωκόμενων Τούρκων πολιτών έπειτα από την εφαρμογή του διατάγματος έκτακτης ανάγκης. Λυπούμαστε ιδιαίτερα που μαθαίνουμε ότι η υγεία τους επιδεινώνεται διαρκώς, διατρέχοντας κίνδυνο για τη ζωή τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη Nuriye Gülmen, στον Semih Özakça και στον λαό της Τουρκίας, σε όλους εκείνους που κρατούνται παράνομα από τις τουρκικές Αρχές».

Καλούν, επίσης, την τουρκική κυβέρνηση να άρει άμεσα το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, να απελευθερώσει όλους όσοι κρατούνται παράνομα από τις 15η Ιουλίου του 2016 μέχρι σήμερα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν άμεση και ανεξάρτητη δικαστική εκπροσώπηση.

Οι ευρωβουλευτές που υπογράφουν είναι οι εξής:

Jordi Solé (Πράσινοι)

Ismail Ertug (Σοσιαλιστές)

Dimitrios Papadimoulis (Αριστερά)

Marietje Schaake (Φιλελεύθεροι)

Rebecca Harms (Πράσινοι)

Alexander Lambsdorff (Φιλελεύθεροι)

Anna Maria Corazza Bildt (Λαϊκό Κόμμα)

Barbara Spinelli (Αριστερά)

Pascal Durand (Πράσινοι)

Izaskun Bilbao (Φιλελεύθεροι)

Εύα Καϊλή (Σοσιαλιστές)

Josep-Maria Terricabras (Πράσινοι)

Tania Gonzalez (Αριστερά)

Mark Demesmaeker (Συντηρητικοί και Ρεφορμιστές)

Eva Joly (Πράσινοι)

Gérard Deprez (Φιλελεύθεροι)

Hilde Vautmans (Φιλελεύθεροι)

Frédérique Ries (Φιλελεύθεροι)

Eric Andrieu (Σοσιαλιστές)

Στέλιος Κούλογλου (Αριστερά)

Anne-Marie Mineur (Αριστερά)

Sylvie Guillaume (Σοσιαλιστές)

Τάκης Χατζηγεωργίου (Αριστερά)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει