Αντιδράσεις προκαλεί για ακόμα μία φορά η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo με το πρωτοσέλιδό της, που δείχνει τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, έγκυο δίπλα του, και τίτλο «Μπορεί να κάνει θαύματα».

Κάποιοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το χαρακτήρισαν «αηδιαστικό» και «ντροπή» ενώ άλλοι «σεξιστικό.

Ο τίτλος της εφημερίδας, για τη διακυβέρνηση Μακρόν, παραπέμπει στην ηλικία της συζύγου του, η οποία σημαίνει πως είναι μάλλον αδύνατο να τεκνοποιήσει ξανά.

Η ιστορία του ζευγαριού, που το χωρίζει 24 χρόνια διαφορά ηλικίας- αλλά προφανώς το ενώνουν πολλά άλλα- έχει προβληθεί πολύ τόσο από γαλλικά όσο και από μέσα ενημέρωσης άλλων χωρών. Υπενθυμίζεται πως η Τρονιέ ήταν η παντρεμένη τότε δασκάλα του Μακρόν, όταν ερωτεύτηκαν κι αποφάσισαν, με διάφορα εμπόδια, να ζήσουν μαζί.

«Στα 17 του μου είχε πει “ό,τι κι αν κάνεις θα σε παντρευτώ”» είχε εκμυστηρευτεί η 64χρονη Μπριζίτ Τρονιέ για τον σύζυγό της σε συνέντευξή της στο Paris Match.

Η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας έχει τρία παιδιά από τον πρώτο της γάμο και επτά εγγόνια. Με τον Μακρόν η Τρονιέ δεν έχει κάνει παιδιά και με δεδομένη την ηλικία της είναι μάλλον απίθανο να κάνει- και σε αυτό στάθηκε το Charlie Hebdo.

Το σκίτσο υπογράφει ο Riss. «Δεν θα μπορούσε ποτέ να το έχει φτιάξει γυναίκα. Μόνο ένας άνδρας θα μπορούσε να σκιτσάρει κάτι τόσο κακόγουστο» έγραψε η Nathalie Marchadier στα social media. «Πόσο οπισθοδρομικό σκίτσο. Τι χαζό! Τον κοροϊδεύουν επειδή δεν έχει παιδιά με τη γυναίκα του. Πόσο παλιομοδίτικο» σημείωσε η Magali Cazo.

Άλλοι χρήστες υπερασπίστηκαν το σκίτσο, εκτιμώντας πως δεν είναι χτύπημα στην ηλικία της Τρονιέ αλλά αναφορά στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο που πιστεύει πως θα καταφέρει να μεταμορφώσει την πολιτική σκηνή της Γαλλίας και να κάνει θαύματα.

w178r4t9