Μια οικογένεια από τη Συρία αποφάσισε να δώσει στο νεογέννητο παιδί της το όνομα του καναδού πρωθυπουργού προκειμένου να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για το γεγονός ότι τους πρόσφερε μια νέα ζωή στη χώρα.

Οι Afraa Hajj Hammoud και Mohammed Belal βρέθηκαν στον Καναδά τον περασμένο Φεβρουάριο. Το μικρό τους αγόρι, που ήρθε υγιέστατο στον κόσμο την περασμένη Πέμπτη, αποφάσισαν να το ονομάσουν Τζάστιν Τριντό.

tr1

«Ο σύζυγός μου είπε: Τι λες να ονομάσουμε το αγόρι Τζάστον Τριντό, όπως εκείνον», δήλωσε η Hammoud στο CBC. «Σοκαρίστηκα λίγο… όταν το είπε χαμογέλασα λίγο, μετά είπα: Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, θα είναι σαν ένα μικρό ευχαριστώ στον Τζάστιν Τριντό».

Η επιλογή του μη αραβικού ονόματος, σύμφωνα με την οικογένεια, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Οι γονείς ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στον καναδό πρωθυπουργό.

Δεν πρόκειται για το πρώτο μωρό που παίρνει το όνομα του Τριντό. Τον περασμένο Νοέμβριο, μια άλλη οικογένεια Σύρων έβγαλε τον γιο της Τζάστιν, λόγω του νεαρού πρωθυπουργού.