Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. Πρόβα για τη μεγαλοπρεπή παρέλαση

ftweeap8Ρώσοι στρατιώτες προετοιμάζονται για τη μεγαλειώδη παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο της συμπλήρωσης των 72 χρόνων από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας.

Βηρυτός, Λίβανος. Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των παλαιστινίων κρατουμένων

ftweeap10

Παλαιστίνοι κρατούμενοι στο Λίβανο υψώνουν τα χέρια τους που είναι δεμένα με χειροπέδες, για να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους κρατούμενους πείνας στις ισραηλινές φυλακές, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας τις τελευταίες 18 ημέρες.

Τζακάρτα, Ινδονησία. Ρέπλικα του Αγάλματος της Ελευθερίας

ftweeap9

Εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν για να φτιάξουν ένα αντίγραφο του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Τζακάρτα της Ινδονησίας. Οι αρχές ξοδεύουν 17 χιλιάδες δολάρια για το αντίγραφο του ιστορικού μνημείου με την ελπίδα να προσελκύσουν τουρίστες. Το Άγαλμα θα στηθεί σε πάρκο της πόλης.

Λυών, Γαλλία. Δύο κόσμοι συγκρούστηκαν στο ντιμπέιτ Μακρόν – Λεπέν

ftweeap6

Ένα ζευγάρι παρακολουθεί το ντιμπέιτ μεταξύ της Μαρίν Λεπέν και του Εμμανουέλ Μακρόν την περασμένη Τετάρτη 3 Μαΐου. Η τηλεμαχία διεξήχθη λίγα 24ωρα πριν τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και ανέτρεψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ περιείχε έντονους διαλόγους, αντιπαραθέσεις και εκατέρωθεν επιθέσεις.

Σάγκα, Ιαπωνία. Μινιμαλιστική, υπέροχη εικόνα

ftweeap11

Τα περίφημα Torii στην Ιαπωνία «ενώνουν» την ακτή και… συνεχίζουν τη διαδρομή τους στα νερά της θάλασσας Ariake στον νομό Σάγκα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Σεούλ, Νότια Κορέα. Γιορτή για τα γενέθλια του Βούδα

ftweeap3

Βουδιστές κρατούν φαναράκια στην παρέλαση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Lotus Lantern για τα γενέθλια του Βούδα.

Καράκας, Βενεζουέλα. Δακρυγόνα, μολότοφ και άγρια επεισόδια

ftweeap7

Αστυνομία και εθνοφρουρά, με τη στήριξη τεθωρακισμένων των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, εμπόδισαν τους διαδηλωτές στο Καράκας της Βενεζουέλας να διασχίσουν αυτοκινητόδρομο στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση. Την ίδια ώρα, ομάδες νεαρών πέταγαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Η καθημερινότητα στην παραγκούπολη

ftweeap2

Ένα παιδί κοιτάζει από το παράθυρο του σπιτιού του στην παραγκούπολη του Μπουένος Άιρες.

Ιερουσαλήμ. Παιδιά παίζουν στα τανκς

ftweeap1

Μικρά παιδιά παίζουν στην κορυφή ενός παλιού τανκ στην Ιερουσαλήμ.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Τα κορίτσια της Αδελφότητας Delta Sigma Theta

ftweeap5

Μέλη της Αδελφότητας Delta Sigma Theta ανεβαίνουν στα στρωμένα με κόκκινα χαλιά σκαλιά της Γενικής Συνέλευσης της Βόρειας Καρολίνας. Οι εκπρόσωποι της Αδελφότητας εντυπωσίασαν τον φωτογράφο με την αρμονική εικόνα τους.

Αθήνα, Ελλάδα. Το AP στο Μοναστηράκι

ftweeap4

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις το AP φωτογράφισε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε ένα ακόμα αφιέρωμα για τη «λιτότητα» που μαστίζει τη χώρα στα χρόνια της κρίσης.