Ουρές σχηματίζουν από τα ξημερώματα οι Αιγύπτιοι πολίτες για να ψηφίσουν στις πρώτες βουλευτικές εκλογές από την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο, οι οποίες διεξάγονται σε συνθήκες πολιτικής κρίσης.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σε εννέα από τις 27 περιφέρειες της χώρας για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διαρκεί δύο ημέρες και αφορά μεγάλες περιφέρειες όπως του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και του Λούξορ, που αποτελούν το ένα τρίτο των περιφερειών της χώρας. Στην ψηφοφορία καλούνται να λάβουν μέρος 17,5 από τα 40 εκατομμύρια των Αιγυπτίων ψηφοφόρων.

Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή ακόμα δύο γύρων που θα αφορούν τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες της Αιγύπτου και αυτή η εκλογική διαδικασία για την πλήρωση των εδρών της Λαϊκής Συνέλευσης (Κάτω Βουλή) με τα 508 μέλη θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Σούρα, της Ανω Συμβουλευτικής Βουλής, η οποία θα διεξαχθεί από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Το Κοινοβούλιο θα επιφορτιστεί με τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει την κατάρτιση του νέου συντάγματος της χώρας, κρίσιμο βήμα της μετάβασης της χώρας στην δημοκρατία.