Για δεύτερη μέρα προσέρχονται στις κάλπες οι Αιγύπτιοι ψηφοφόροι στην πρώτη, μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, εκλογική διαδικασία. Η διαδικασία θα αναδείξει ποιοι θα καταλάβουν τις 508 έδρες της Λαϊκής Συνέλευσης και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Χθες η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική, με ουρές να σχηματίζονται έξω από τα εκλογικά τμήματα, ενώ δεν έλειψαν τα μικροπροβλήματα και οι τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το BBC τα περισσότερα κόμματα αναφέρουν ότι η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες θα φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ.

«Ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο κόσμος ήρθε να ψηφίσει τόσο μαζικά, δόξα τω Θεό» είπε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Αιγύπτου.

Η πλατεία Ταχρίρ παραμένει γεμάτη από διαδηλωτές που ζητούν από το στρατό να παραδώσει άμεσα την εξουσία της χώρας. Πολλοί από αυτούς έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν και ανησυχούν ότι ο στρατός σκοπεύει να αγκιστρωθεί από την εξουσία.

Τα τελικά αποτελέσματα έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν στις 13 Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Σούρα, της Άνω Συμβουλευτικής Βουλής, η οποία θα διεξαχθεί από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Μαρτίου.