Για πρώτη φορά εδώ και μέρες τη χθεσινή νύχτα σταμάτησαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στις ειδικές μονάδες της αιγυπτιακής αστυνομίας και τους διαδηλωτές, αν και οι ακτιβιστές που έχουν καταλάβει την Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου λένε ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι ο στρατός να παραδώσει την εξουσία.

«Θέλουμε να σταματήσουμε αυτές τις συγκρούσεις, άνθρωποι πεθαίνουν, είναι νεαρά παιδιά που πετούν πέτρες στην αστυνομία», δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Στην πρώτη σημαντική παύση της βίας από το περασμένο Σάββατο, οι συγκρούσεις σταμάτησαν τα μεσάνυχτα στην Ταχρίρ και αλλού αφού οι διαδηλωτές συμφώνησαν με την αστυνομία να παραμείνουν στην πλατεία.

Όμως ακλόνητη παραμένει η αποφασιστικότητα των χιλιάδων ανθρώπων που γεμίζουν την πλατεία να διαμαρτυρηθούν για τους θανάτους άνω των 30 διαδηλωτών στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων και να απορρίψουν την προσφορά του στρατού να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το αν θα συνεχίσει να κυβερνά.

«Εκείνος φεύγει, εμείς όχι», διακήρυσσε ένα πανό για τον επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου στρατάρχη Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι.

Εξαιτίας της βίας, ο υπουργός Εσωτερικών Μανσούρ ελ-Ισάουι παρουσίασε μια αναφορά στο στρατιωτικό συμβούλιο στην οποία προτείνει να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές που έχει σχεδιαστεί να αρχίσουν στις 28 Νοεμβρίου, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε. Δεν ήταν άμεσα δυνατό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία.