Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο, τόνισε σήμερα στρατηγός-μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, παρά τα αιματηρά επεισόδια βίας αυτή την εβδομάδα.

«Δεν θα καθυστερήσουμε τις εκλογές. Αυτή είναι η τελευταία λέξη», είπε ο στρατηγός Μαμντούχ Σαχίν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο στρατός επιμένει ότι δεν θα εμποδίσει την μετάβαση της Αιγύπτου στην δημοκρατία, ωστόσο αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που απαιτούν την άμεση μεταφορά της εξουσίας σε πολίτες.

Η «εκεχειρία» από τη νύχτα ανάμεσα στις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας και τη στρατονομία από την μια και τους διαδηλωτές από την άλλη σήμανε την αποκατάσταση της τάξης στο Κάιρο μετά τις ταραχές οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους σε πέντε ημέρες.

Αλλά οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει την πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, δεσμεύονται ότι θα μείνουν εκεί ωσότου ο στρατός φύγει.

Ο επίσημος σημερινός απολογισμός του υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για 38 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Ισάμ Σέχα.

Οι εκπατρισμένοι Αιγύπτιοι άρχισαν να ψηφίζουν από σήμερα στις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας στο εξωτερικό αλλά καταγράφεται μεγάλη σύγχυση όσον αφορά τις διαδικασίες. Εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής είπε ότι η διαδικασία άρχισε χθες Τετάρτη και θα συνεχιστεί ως το Σάββατο.