Εντολή να ξεκινήσουν οι έρευνες για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο μετρό της πόλης έδωσε η Εισαγγελία της Αγίας Πετρούπολης. Την ίδια ώρα, κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Πενήντα άνθρωποι έχουν τραυματισθεί από τις εκρήξεις, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κυβερνήτη της πόλης Αντρέι Γκιμπίτοφ.

Για τη διακομιδή των τραυματιών χρησιμοποιούνται ελικόπτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ενώ σύμφωνα με το Interfax 17 ασθενοφόρα βρίσκονται επί τόπου για την περίθαλψη των τραυματιών.

Όπως μετέδωσε μάλιστα από τον τόπο της τραγωδίας ο τοπικός ανταποκριτής του πρακτορείου Tass, ένα ελικόπτερο μετέφερε τραυματίες από τη στάση του μετρό «Τεχνολογογκίτσεσκι Ινστιτούτ», ενώ το δεύτερο κατευθύνεται στη στάση «Σαντόβαγια».

Όλοι οι σταθμοί του μετρό της πόλης έχουν κλείσει, μετέδωσε το Interfax και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μία μόνο ήταν η έκρηξη»

Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την οποία επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι μία μόνο έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με την πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό.