Οι ΜΚΟ των αραβικών κρατών και της Τουρκίας , που σήμερα συναντήθηκαν στη Ντόχα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, υποσχέθηκαν την παροχή 262 εκατ. δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο του Κατάρ QNA.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ενόψει της διεθνούς συνδιάσκεψης, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για την βοήθεια προς τη Συρία.

Σύμφωνα με το AFP, ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Άχμεντ Μπεν Μοχάμεντ Αλ Μουράιχι δήλωσε στους συμμετέχοντες στη συνάντηση πως η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύτατη ανθρωπιστική κρίση, η οποία για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται οκτώ εκατ. δολάρια ετησίως.

Η συνδιάσκεψη των Βρυξελλών, που συγκαλείται με πρωτοβουλία της ΕΕ, αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης που είχε οργανωθεί προ ενός έτους στο Λονδίνο, κατά την οποία είχε διατυπωθεί η υπόσχεση διάθεσης 10 δισεκ. Δολαρίων. Σε αυτήν την συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σε επιπεδο ΥΠΕΞ θα συμπροεδρεύσουν οι κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Γερμανίας, του Κατάρ και του Κουβέιτ.