Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Η κουζίνα του μέλλοντος

rtphow12

Ένα ρομπότ φτιάχνει… ομελέτα κατά τη διάρκεια της έκθεσης CP All Acadamy στην Μπανγκόκ.

Χάγη, Ολλανδία. Μεγάλη νίκη έναντι της ακροδεξιάς

rtphow10

Ισχυρή νίκη επί του κόμματος του Γκέερτ Βίλντερς εξασφάλισε στις βουλευτικές εκλογές το κεντροδεξιό κόμμα του Μαρκ Ρούτε που συγκέντρωσε 33 από τις 150 έδρες και ποσοστό 21,2%. Το ξενοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 20 έδρες και ποσοστό 13,1%.

Λαρέντο, Περού. Καταστροφικές πλημμύρες

rtphow11

Οι εντονότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών χτύπησαν το Περού τον τελευταίο μήνα προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις. Στην εικόνα του Reuters, απεικονίζεται το μέγεθος της καταστροφής σε ένα νεκροταφείο στην περιοχή Λαρέντο.

Μογκαντίσου, Σομαλία. Η ξηρασία απειλεί με αφανισμό τους Σομαλούς

rtphow9

Άμεση ανάγκη για τρόφιμα και νερό έχουν εκατομμύρια Σομαλοί καθώς το Κέρας της Αφρικής αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 χρόνων. Μικρά παιδιά πίνουν νερό από ένα φορτηγό που μόλις τους το παρέδωσε στο χωριό Baligubadle κοντά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας. Η συγκεκριμένη εικόνα παραχωρήθηκε στο Reuters από τον Ερυθρό Σταυρό.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Η επέλαση της χιονοθύελλας «Στέλλα»

rtphow7

Στον κλοιό της χιονοθύελλας «Στέλλα» βρέθηκε η Νέα Υόρκη. Έπειτα από έναν σχετικά ήπιο χειμώνα, μέσα Μαρτίου, σφοδρή χιονόπτωση έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Τα πάντα «πάγωσαν» και οι νεοϋρκοκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους.

Ματούρα, Ινδία. Έκρηξη χρωμάτων στη Γιορτή Χόλι

rtphow4 rtphow6

Η Γιορτή Χόλι είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως Γιορτή των Χρωμάτων και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Ινδουϊστικά θρησκευτικά φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται στις αρχές της άνοιξης, γιορτάζοντας το τέλος του χειμώνα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού «Huranga», μια μέρα μετά τη Γιορτή Χόλι, άνδρες και γυναίκες πετούν μεταξύ τους χρωματιστό νερό.

Μοσούλη, Ιράκ. Αυτοσχέδιο φορείο

rtphow5

Εκτοπισμένοι Ιρακινοί που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας από το σπίτι του εξαιτίας των συγκρούσεων και των επιθέσεων κατά των τζιχαντιστών, μεταφέρουν έναν τραυματισμένο άνδρα πάνω σε ένα αυτοσχέδιο φορείο προς ασφαλές μέρος.

Τόκιο, Ιαπωνία. Καθηλωτική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας

rtphow3

Μια γυναίκα παρουσιάζει το AquaCAVE, ένα σύστημα που μετατρέπει την κολύμβηση σε μία καθηλωτική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε από τη Sony Corp. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Σαιντ Ομέρ, Γαλλία. Λούτρινη συλλογή!

rtphow2

Το μοντέλο από τη Γαλλία, Emeline Duhautoy, ποζάρει με τη συλλογή της από 1.679 λούτρινα παιχνίδια, τα οποία μαζεύει εδώ και 7 χρόνια, στο σπίτι της στο Σαιντ Ομέρ της βόρειας Γαλλίας.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. Ο «Μικρός Κεραυνός» διαδηλώνει έξω από τον Λευκό Οίκο

rtphow1

Περίπου 600 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί ιθαγενείς, διαδήλωσαν μπροστά στον Λευκό Οίκο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατασκευή ενός αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού στη Βόρεια Ντακότα, η οποία ξανάρχισε με την έλευση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία.