Όταν οι αστυνομικές αρχές στο Ναϊμέγκεν της Ολλανδίας πήραν την κλήση με την καταγγελία για την τέλεση παράνομης πράξης, σίγουρα δεν φαντάζονταν το αίτημα που θα ακολουθούσε.

Η ανιψιά της 99χρονης Άνι στράφηκε στις αρχές για να αναφέρει μία παρανομία και επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να εξηγήσει στους αστυνομικούς πως η ηλικιωμένη θεία της πάντα ήθελε να βρεθεί κρατούμενη σε ένα κελί. Οι αστυνομικοί, όπως ήταν φυσικό παραξενεύτηκαν αρκετά, ωστόσο σκέφτηκαν πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να ευχαριστήσουν την 99χρονη.

gmdsyan1

Έτσι λοιπόν η Άνι βρέθηκε με χειροπέδες, στο κελί του τμήματος του Ναϊμέγκεν και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Daily Mail, ήταν περιχαρής πίσω από τα «κάγκελα». Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως «σε αυτό το επάγγελμα ακούμε διάφορα περίεργα πράγματα και δεχόμαστε αρκετά ιδιόμορφα αιτήματα. Σε αυτό σκεφτήκαμε πως μπορούσαμε να ευχαριστήσουμε τη γιαγιά Άνι, με το να εγκρίνουμε το αίτημά της».

gmdsyan2

Η τοπική κοινωνία εξήρε την κίνηση της αστυνομίας, ενώ το ίδιο το Σώμα χαρακτήρισε τη «φυλάκιση» της Άνι ως «μία μέρα αξιομνημόνευτη».