Έφτασε ο χειμώνας. Καιρός για χιόνι και χειμερινά σπορ. Για τους λάτρεις του χειμώνα και του χιονιού τα χειμερινά θέρετρα για σκι είναι ο νούμερο ένα ταξιδιωτικός προορισμός, τόσο για οικογένειες όσο και για παρέες που θέλουν να χαρούν το… λευκό τοπίο!

Chamonix, Γαλλία
Εδώ έγιναν οι πρώτοι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 1924. Το Chamonix βρίσκεται στην κορυφή του όρους Mont Blanc όπου υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους παγετώνες της Ευρώπης.

Aspen/Snowmass, Κολοράντο
Το Aspen είναι το όνειρο κάθε λάτρη του σκι και του snowboard. Έχει τέσσερις κορυφές (Snowmass, Aspen Mountain, Aspen Highlands, και Buttermilk) και οι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε τοπία άγριας ομορφιάς.

Mont-Tremblant, Κεμπέκ
Αυτή η όμορφη πόλη του Καναδά έγινε γνωστή χάρη στο θέρετρο σκι Mont-Tremblant και οι επισκέπτες του απολαμβάνουν όμορφα τοπία και έντονη νυχτερινή ζωή.

Cortina d’Ampezzo, Ιταλία
Εδώ έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1956. Η Cortina d’Ampezzo είναι ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή θέρετρα της Ευρώπης.

Vail, Κολοράντο
Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χειμερινό θέρετρο της Βόρειας Αμερικής. Έχει κατά μέσο όρο 250 μέρες ηλιοφάνειας και έχει χαρακτηριστεί ως ο 2ος καλύτερος προορισμός για σκι το 2010-2011 από το περιοδικό Ski Magazine.

Δείτε περισσότερους προορισμούς στο delamagen.gr