Η Συρία ζήτησε έκτακτη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου για να συζητηθεί η κατάσταση στη χώρα, μια ημέρα μετά την απόφαση του παναραβικού οργανισμού να αναστείλει τη συμμετοχή της Δαμασκού στις συνόδους και τα όργανά του εξαιτίας των μέτρων καταστολής σε βάρος των σύρων διαδηλωτών, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

«Η Συρία ζητεί την έκτακτη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου για την αντιμετώπιση της κρίσης και των αρνητικών συνεπειών της στην αραβική ενότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η Τουρκία αποφάσισε να απομακρύνει από τη Συρία τις οικογένειες των μελών του εκεί διπλωματικού προσωπικού της ύστερα από επιθέσεις διαδηλωτών εναντίον των αποστολών της στη χώρα, στην οποία ωστόσο θα παραμείνει το διπλωματικό προσωπικό, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, περίπου 1.000 άτομα επιτέθηκαν χθες το βράδυ με πέτρες και μπουκάλια στην τουρκική πρεσβεία στη Δαμασκό, πριν επέμβει η αστυνομία για να τους διαλύσει.