Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στους Κύπριους, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η έκβαση της συνάντησης για το Κυπριακό του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν κι-Μουν με το Δημήτρη Χριστόφια και τον Ντερβίς Έρογλου στη Νέα Υόρκη.

Οι διμερείς διαπραγματεύσεις δεν σημείωσαν καμία ουσιαστική πρόοδο με τον Έρογλου να παραμένει αμετακίνητος και στα τέσσερα κεφάλαια που συζητήθηκαν και σταθερός στις θέσεις που έχει παρουσιάσει κατά διαστήματα στις συνομιλίες στη Λευκωσία.

Ο ‘Ερογλου επέμενε στη θέση του για απόρριψη της διασταυρωμένης ψήφου, δεν θέλησε να κάνει καμία συζήτηση στο εδαφικό, επέμενε στα κριτήρια που παρουσίασε για το περιουσιακό και ουσιαστικά υποστήριξε ότι θα πρέπει να παραμείνουν όλοι οι έποικοι στην Κύπρο.

Σήμερα το απόγευμα στις 4:30 (ώρα Ελλάδος) ο Μπαν κι-Μουν θα ανέβει στην στην έδρα του ΟΗΕ προκειμένου να διαβάσει τη δήλωσή που θα αφορά την πορεία της συνάντησης. Αναμένεται να επισημάνει τις συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί σε προηγούμενες συναντήσεις, να ζητήσει περαιτέρω επιτάχυνση της διαδικασίας και θα ορίζει νέα κοινή συνάντηση στο ίδιο μέρος της Νέας Υόρκης, στα μέσα Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς.