Ουιγούρος είναι ο δράστης της επίθεσης στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει εντοπίσει πού μπορεί να βρισκόταν και τις διασυνδέσεις του.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο A Haber, ο Καϊνάκ ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ο δράστης να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, πρόσθεσε όμως ότι οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πιο πιθανό να έχουν αποτέλεσμα.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο ένοπλος έδρασε μόνος, αλλά μπορεί να είχε λάβει βοήθεια από άλλους.

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα έφοδο σε μία πόλη που βρίσκεται στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης και συνέλαβε υπόπτους για διασυνδέσεις με την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας, η χωροφυλακή και οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Σελίμπασα, μία παραθαλάσσια πόλη δυτικά της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν ότι κάποιοι που ενδεχομένως να βοήθησαν τον ένοπλο δράστη βρίσκονται εκεί.

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα, αλλά τουλάχιστον 36 είναι εκείνοι που έχουν συλληφθεί από την ημέρα της επίθεσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.