Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Αντρέι Καρλόφ διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hürriyet στο διαδίκτυο, αναφέρει πως ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία σε μια γκαλερί στην Άγκυρα, από έναν άνδρα ο οποίος μπήκε στο χώρο φορώντας κοστούμι και αρχικά πυροβόλησε πρώτα στον αέρα.

ankara

Κατά τη Hürriyet , η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής.

Να σημειωθεί πως η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.

ankara1

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον τρεις τραυματίες από τα πυρά.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης παρέμενε μέσα στο κτίριο, το οποίο περικύκλωσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Λίγη ώρα αργότερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας έπεσε νεκρός από πυρά της τουρκικής αστυνομίας.

Ο ένοπλος έχει «εξουδετερωθεί», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Δεν θα βγω μη με πλησιάζεται», φώναζε ο δράστης, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ αναφέρεται πως έκανε αναφορά και στο Χαλέπι.

Η στιγμή που ο πρεσβευτής δέχεται τα πυρά