Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σριναγκάρ, Ινδία. Αποτίοντας φόρο τιμής στην τρίχα του Μωάμεθ

wkphtcll11

Ινδοί μουσουλμάνοι προσεύχονται αντικρίζοντας μία τρίχα που πιστεύεται ότι είναι από το μούσι του Μωάμεθ και την οποία βγάζουν σε δημόσια θέα κάθε χρόνο στην επέτειο των γενεθλίων του προφήτη στην Σριναγκάρ.

Σάσεξ, Μεγάλη Βρετανία. Αυτό θα πει χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

wkphtcll10

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μερικές φορές είναι ωραία ακόμα και στην υπερβολή της. Στην εικόνα αποτυπώνεται ο στολισμός σε ένα σπίτι του Σάσεξ της Μεγάλης Βρετανίας με τόσα φώτα όσα χρειάζονται για να φωταγωγηθεί ολόκληρη η γειτονιά!

Χαλέπι, Συρία. Κονβόι λεωφορείων απομάκρυνε τους αντάρτες

wkphtcll9

Πράσινα λεωφορεία ξεκίνησαν από τμήματα του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης προς τον θύλακα των ανταρτών στη συριακή πόλη για να απομακρύνουν τους αντάρτες, στο πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Μοσούλη, Ιράκ. Νέες φρικαλεότητες από τους τζιχαντιστές

wkphtcll8

Ένας μασκοφόρος τζιχαντιστής προετοιμάζεται να ακρωτηριάσει το χέρι ενός άντρα σε δημόσιο χώρο στην περιοχή Al-Karama της Μοσούλης στο Ιράκ.

Γκόρι, Γεωργία. Το φαν κλαμπ του Στάλιν

wkphtcll7

Ο 70χρονος συνταξιούχος οικοδόμος Vasili Sidamonidze, ποζάρει πλάι στο πορτρέτο του Στάλιν που διατηρεί στο σπίτι του στο Γκόρι της Γεωργίας. «Δυστυχώς, ο Στάλιν δεν είναι δημοφιλής στις μέρες μας. Ο λαός μας δεν τον σέβεται. Μόνο εμείς, τον σεβόμαστε», δήλωσε ο Sidamonidze στο Reuters. «Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να ενωθούν μαζί μας. Μας κοιτάζουν από τα παράθυρά τους», είπε.

Αλτάι, Καζακστάν. Οι «αετοί-κυνηγοί» στα βουνά

wkphtcll6

Ένα μοναδικό θέαμα προσφέρουν οι κυνηγοί από το Καζακστάν που μαζεύονται στα βουνά Αλτάι, που εκτείνονται από την Σιβηρία μέχρι την έρημο Γκόμπι στην Μογγολία, για να αναβιώσουν την πανάρχαια τέχνη του κυνηγιού με αετό.

Γιαμάλ, Ρωσία. Η χαμένη φυλή που ζει από τους ταράνδους

wkphtcll5

Ο νομαδικός πολιτισμός των Νένετς στην Ρωσία ζει με τη βοήθεια των ταράνδων και έχει επιβιώσει εδώ και 100 χρόνια.

Σάο Πάολο, Βραζιλία. Νέες μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

wkphtcll3

Με φωτοβολίδες απάντησαν οι διαδηλωτές στα δακρυγόνα των αστυνομικών κατά τις νέες, μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στις νέες περικοπές δαπανών που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Λισαβόνα, Πορτογαλία. Οι μικροί Αϊ Βασίληδες μοίρασαν χαμόγελα

wkphtcll2

Παιδιά ντυμένα Άϊ Βασίληδες συμμετείχαν σε μια παρέλαση στη Λισαβόνα που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τους απόρους.

Χοϊ Αν, Βιετνάμ. Συμβολική φωτογράφιση…

wkphtcll1

Σε αυτή τη γαμήλια φωτογράφιση, το ζευγάρι αποφάσισε να απαθανατίσει τις πιο χαρούμενες στιγμές του με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι δυο τους και ο φωτογράφος πήγαν σε μια παραλία, ο γαμπρός ανέβηκε στο μηχανάκι του και η νύφη άρχισε να τον σπρώχνει πάνω στην άμμο.