Βγαλμένη από ταινία θρίλερ ήταν η απελευθέρωση μιας γυναίκας στην Αμερική που κρατούταν αιχμάλωτη στο ίδιο της το σπίτι και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η επιχείρηση διάσωσής της ξεκίνησε όταν ένας οδηγός εταιρείας ταχυμεταφορών εντόπισε τη φράση «Καλέστε το 100» («call 911»), γραμμένη πρόχειρα σε ένα πακέτο.

«Ήταν μια τεράστια βοήθεια», δήλωσε στο CNN ο T.J. Wild, από το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Φράνκλιν.

Ο οδηγός είχε κανονίσει ραντεβού για να παραλάβει ένα πακέτο από ένα σπίτι στο Robertsville του Μιζούρι. Αφού είδε τη φράση, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Μια Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης (SWAT) εστάλη στο σπίτι και συνέλαβε τον 33χρονο James Tyler Jordan.

Η γυναίκα του άντρα είπε στις αρχές ότι ο σύζυγός της δεν την άφηνε να φύγει, την χτυπούσε και την χαστούκιζε, ενώ την εξανάγκαζε να γδύνεται και την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Η ίδια δήλωσε πως ο άντρας έβαζε ένα όπλο στο κεφάλι της και την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει και κατόπιν θα αυτοκτονούσε όταν έφτασε ο οδηγός της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο Jordan την ανάγκασε να μιλήσει με τον οδηγό ενώ στεκόταν πίσω της κρατώντας ένα όπλο. Ωστόσο η ίδια κατόρθωσε κάπως να γράψει το αίτημα για βοήθεια στο πακέτο. Τότε που πρόσεξε τη σημείωση, ειδοποίησε τις αρχές και από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση η αστυνομία.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το CNN, στο σπίτι βρισκόταν κι ένα παιδί 3 ετών. Ήταν κλειδωμένο σε ένα υπνοδωμάτιο χωρίς φαγητό ή νερό για 15 ολόκληρες ώρες.

«Είμαστε ευγνώμονες που αυτός ο οδηγός με πάνω από μια δεκαετία προϋπηρεσίας, ακολούθησε το πρωτόκολλο όταν είδε έναν πελάτη που βρίσκονται σε κίνδυνο και επικοινώνησε με τις αρχές αφότου είδε το μήνυμά της να καλέσει το 911», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ταχυμεταφορών.

1612090142o
Ο James Tyler Jordan