Στόχος βομβιστικής επίθεσης με τουλάχιστον 25 νεκρούς και 49 τραυματίες έγινε την Κυριακή ένα παρεκκλήσι δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την Αίγυπτο κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

«Η τρομοκρατία στοχεύει στους Κόπτες Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου. Αλλά η Αίγυπτος μπορεί να προκύψει ακόμη πιο δυνατή και ενωμένη, κάτω από τέτοιες συνθήκες», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου. Χαρακτηρίζοντας την αποτρόπαια αυτή πράξη της βομβιστικής ενέργειας ως «έναν πόλεμο εναντίον του σπουδαίου αιγυπτιακού λαού», ο Αλ Σίσι διεμήνυσε ότι όσοι ευθύνονται για την επίθεση θα αντιμετωπίσουν τον «βαρύ πέλεκυ» της δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως ακριβώς αυτό το μήνυμα της ενότητας των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας, που συγκεντρώθηκαν σήμερα από τις δύο θρησκείες στο χώρο δίπλα από την πολύνεκρη έκρηξη και θέλησαν να διαδηλώσουν εναντίον της τρομοκρατίας.

Σήμερα, 11 Δεκεμβρίου, γιορτάζεται άλλωστε η ημέρα της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ και αποτελεί ημέρα εθνικής αργίας για πολλά αραβικά κράτη.

Ο κόπτης πατριάρχης Ταουάντρος Β΄ διέκοψε το ταξίδι του στην Ελλάδα

Στο Κάιρο επέστρεψε μετά την επίθεση ο προκαθήμενος της κοπτικής Εκκλησίας κ.κ. Ταουάντρος (Θεόδωρος) Β΄, διακόπτοντας το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούσε στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η ιστοσελίδα της μεγάλης σε κυκλοφορία αιγυπτιακής εφημερίδας «Γκομχουρέια».

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου στις οικογένειες των θυμάτων

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον Πάπα και Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄ και διαβίβασε τα συλλυπητήρια του κ. Παυλόπουλου προς τις οικογένειες των 25 πιστών, που έχασαν τη ζωή τους από την τρομοκρατική επίθεση, που συγκλόνισε τον χώρο δίπλα ακριβώς από τον Καθεδρικό ναό των Κοπτών Άγιο Μάρκο.

Από την πλευρά της, και η Αγγλικανική Εκκλησία στην Αίγυπτο καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση, καθώς επίσης και ο Βρετανός πρέσβης στη χώρα Τζον Κάσσον, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Αυρό και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντάλλα Μπιν Ζάγιεντ.

egypt6 egypt7 egypt8 egypt9 egypt10 egypt2 egypt3 egypt4 egypt5