Για τους πολίτες της Λατινικής Αμερικής, ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένα σύμβολο επαναστάτη, ο πρώτος που νίκησε τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Έξω από τις πρεσβείες της Κούβας, σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, άνθρωποι άφησαν ένα λουλούδι και είπαν «Ευχαριστώ Φιντέλ».

«Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος για τις αρχές και τις αξίες του. Καθοδηγητής των επαναστατών. Η πάλη του δεν ήταν μόνο για τον κουβανικό λαό, ούτε μόνο για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Ο αγώνας του Φιντέλ ήταν για τους ανθρώπους του κόσμου, ήταν μάχη για την ελευθερία», είπε ο Πρόεδρος της Βολιβίας.

«Ο Κομαντάντε εκπλήρωσε την αποστολή του, άνοιξε δρόμους και ενέπνευσε για πολλά που επιθυμούμε στη Λατινική Αμερική. Για περισσότερη δικαιοσύνη και ισότητα. Περισσότερη αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία. Η Κούβα ήταν ζωντανό παράδειγμα, στην εθνική κυριαρχία. και την αξιοπρέπεια. Και ένα μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στον σπουδαίο Κομαντάντε. Τον Φιντέλ Κάστρο Ρουζ», δήλωσε ο Ραφαέλ Κορέα, πρόεδρος του Εκουαδόρ.

«Η σκέψη μας είναι με τον αδελφό λαό της Κούβας. Την ηρωική, γενναία Κούβα, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ταυτότητα της επανάστασης. Ο Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας θρύλος» είπε ο Νικολάς Μαδούρο.

BOLIVIA
Βολιβία
CHILE
Χιλή
FIDEL1
Μεξικό
GUATEMALA
Γουατεμάλα
HONDURAS
Ονδούρα
MEXICO
Μεξικό
MEXICO2
Μεξικό
NICARAGUA
Νικαράγουα
PERU
Περού
PERU2
Περού
VENEZUELA
Βενεζουέλα