Οι σιαμαίοι Jadon και Anias McDonald μοιράζονταν το πάνω μέρος του κεφαλιού τους με αποτέλεσμα στους 13 μήνες της ζωής τους να μην έχουν μπορέσει ποτέ να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο.

Αυτή η αυτονόητη για τους περισσότερους από εμάς και τα αδέλφια μας στιγμή συνέβη πριν λίγες μέρες όταν, μετά τον διαχωρισμό τους, τα αδέλφια είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να κοιτάξουν το ένα το άλλο.

Ένα μήνα μετά την σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκαν για να διαχωριστούν- ήταν στο χειρουργείο 27 ώρες- εμβρόντητοι κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τη Daily Mail θα μεταφερθούν σε κέντρο αποκατάστασης σύντομα, έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση του διαχωρισμού τους. Η ανάρρωσή τους χαρακτηρίζεται εξαιρετικά γρήγορη.

Ο Jadon είναι ήδη έτοιμος να κινηθεί, είναι ζωηρός, ενεργητικός, τραβάει τους επιδέσμους του και παίζει με οποιονδήποτε μπαίνει στον θάλαμό του. Ο Anias δίνει πιο δύσκολη μάχη καθώς είναι πιο ευάλωτος και αντιμετωπίζει δυσκολίες, λοιμώξεις και ιούς.

Ωστόσο ο χειρουργός που τα διαχώρισε πιστεύει πως και οι δύο θα τα καταφέρουν και θεωρεί πως ο Jadon αποτελεί κίνητρο και πηγή δύναμης για τον πιο αδύναμο Anias. «Δεν είναι καλή ιδέα να χωριστούν ο ένας από τον άλλο αυτή τη στιγμή» είπε στο CNN.

padoadua1 padoadua3 padoadua4 padoadua5 padoadua2

TAGS