Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρότερνταμ-Χάγης ενισχύθηκαν σήμερα, αφού οι αστυνομικές αρχές της Ολλανδίας έλαβαν ένα «ανώνυμο μήνυμα» που έκανε λόγο για ενδεχόμενη απειλή.

«Η στρατιωτική αστυνομία και η αστυνομία ξεκίνησαν έρευνα μετά τον συναγερμό αυτό» και «έλαβαν ορισμένα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο υπηρεσίες.

Άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας, με βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, ελέγχουν επίσης τα λεωφορεία και άλλα οχήματα και έχουν πάρει θέση μπροστά στην αίθουσα αναχωρήσεων και στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου, που απέχει έξι χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ.

Ένας εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας ανέφερε ότι δεν έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το αεροδρόμιο. Στον ιστότοπο του αεροδρομίου δεν γίνεται λόγος για καθυστερήσεις ή αναβολές δρομολογίων.

Η Ολλανδία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από πέρσι, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού. Η ολλανδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία (NCTV) προειδοποίησε την Δευτέρα ότι η τρομοκρατική απειλή μπορεί να ενταθεί αν ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ και επιστρέψουν στη χώρα οι Ολλανδοί μαχητές του.