Τι είπαν Κλίντον και Τραμπ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Αγωνία για το αποτέλεσμα στην Αμερική


ΚΟΣΜΟΣ
9:14
08/11/2016
Τι είπαν Κλίντον και Τραμπ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες
1
loading

Με μια κοινή προτροπή για μαζική προσφυγή στις κάλπες, έναν μίνι απολογισμό των προεκλογικών εκστρατειών και υποσχέσεις για το μέλλον έκλεισαν τον προεκλογικό αγώνα τους η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Χίλαρι Κλίντον τόνισε τη συμβολή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία και τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος στις σημερινές προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας ως «πολιτεία-κλειδί» τη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το BBC.

Η υποψήφια μίλησε για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται, προσκαλώντας όλους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, κάνοντας αναφορά και στις αμερικανικές παραδοσιακές αξίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ευκαιρία που είχε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να συναντήσει σημαντικούς ανθρώπους, που αντιστέκονται στις δυσκολίες της ζωής κι έχουν όραμα κι επιδιώξεις που ξεπερνούν τις δυνάμεις τους

Η Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε από τη Βόρεια Καρολίνα στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη κοινωνικής υποστήριξης, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, μεταδίδει το BBC και παράλληλα παρότρυνε όλους να ψηφίσουν αν πιστεύουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους

Τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η διαίρεση και η διχόνοια στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα είναι μία πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Κάλεσε επίσης τους υποστηρικτές της να ψηφίσουν μαζικά, επειδή κανένας δεν πρέπει ν' αναρωτηθεί μετά τις εκλογές αν θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα.

Η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τους αμερικανκούς ψηφοφόρους να επιλέξουν το όραμα για μία «Αμερική γεμάτη ελπίδα, φιλόξενη και γενναιόδωρη», κλείνοντας την τελευταία της προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόριας Καρολίνας.

«Οι θεμελιώδεις αξίες μας δοκιμάζονται σε αυτές τις εκλογές, αλλά η πίστη στο μέλλον δεν υπήρξε ποτέ τόσο ισχυρή», δήλωσε η προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος πέντε ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Τραμπ: Προτεραιότητα η Αμερική

Μιλώντας στο Μίσιγκαν ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και την ίδρυση νέων βιομηχανικών μονάδων, με έμφαση στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ δήλωσε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκέπτεται την αναφερόμενη πολιτεία κάθε φορά που θα εγκαινιάζεται μία νέα βιομηχανική μονάδα, μεταδίδει το BBC.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δίνοντας έμφαση στη μοναδική ευκαιρία που έχουν οι Αμερικανοί πολίτες ν' ανατρέψουν την κατάσταση.

Ζήτησε την υποστήριξη των ψηφοφόρων προκειμένου ν' αποκαταστήσει την ηθική και την τιμιότητα της κυβέρνησης στις ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε την Χίλαρι Κλίντον ως την πιο διεφθαρμένη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

Δήλωσε ότι γνωρίζει τους υποστηρικτές του, που είναι άνθρωποι της δουλειάς, ενώ τους παρότρυνε να ψηφίσουν μαζικά στις σημερινές εκλογές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε τη μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή από την εποχή του Ρόναλντ Ρίγκαν, αλλά και την προστασία των θέσεων εργασίας. Παράλληλα ζήτησε από τους υποστηρικτές του να έχουν όραμα για το μέλλον, δηλώνοντας ότι θα νικήσει για τους ψηφοφόρους του.

Υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα ξαναγίνουν πλούσιες, δυνατές και μεγάλες πάλι και κάλεσε τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν μαζικά σύμφωνα με το BBC.

Ολοκληρώνοντας την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση υποσχέθηκε να ενώσει τη χώρα πίσω από «ασφαλή σύνορα» και να κάνει «την Αμερική προτεραιότητα».

«Φανταστείτε μόνο τι θα μπορούσε να καταφέρει η χώρα μας εάν αρχίζαμε να δουλεύουμε μαζί σαν ένας λαός, κάτω από έναν και μόνο Θεό, τιμώντας τη αμερικανική σημαία», δήλωσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, πέντε ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γκιοζης Καρας

    Εκεινος: "Καλη τυχη σκροφα!"
    Εκεινη Καλη: "Καλη τυχη γουρουνι!"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει