Η Britney Mazzoncini από τη Σκωτία ήταν 16 χρόνων και ήθελε να γίνει αστυνομικός. Δεν μπορούσε όμως να αντέξει το bullying στο σχολείο και ύστερα από χρόνια ανηλεούς σχολικού εκφοβισμού τον Ιούλιο έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της παίρνοντας χάπια.

Για πρώτη φορά η μητέρα της Annette μίλησε δημόσια για την απώλεια του παιδιού της και το πόσο υπέφερε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είχαν βάλει στόχο να της κάνουν τη ζωή δύσκολη.

«Η Britney ήταν θύμα bullying για χρόνια», λέει στη Daily Mail, χαρακτηρίζοντας τον εκφοβισμό «την ασθένεια του 21ου αιώνα» και ζητώντας να δίνεται βοήθεια στα θύματα.

«Ήταν ένα ευαίσθητο κορίτσι, τα έπαιρνε όλα πολύ στα σοβαρά. Πάντα ένιωθα πως το σχολείο δεν μπορούσε να το σταματήσει, το bullying διέλυε την αυτοπεποίθηση της και όλη η άνευ όρων αγάπη και αναγνώριση δεν μπορούσε να το αναστρέψει αυτό. Συνεχιζόταν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν η Britney έφευγε από το σχολείο. Οι ‘φίλοι’ της στο Facebook έκαναν τρομακτικά σχόλια στις αναρτήσεις της και άλλοι τους υποστήριζαν. Μίλησα με μαμάδες που έχασαν τα παιδιά τους εξαιτίας του σχολικού εκφοβισμού και ο πόνος δεν φεύγει ποτέ».

Η Annette περιγράφει και την τραγική στιγμή που αντίκρισε την κόρη της νεκρή. «Τη βρήκαμε στο πάτωμα του δωματίου της, είχε πέσει από το κρεβάτι. Είχε πάει για ύπνο χαρούμενη εκείνο το βράδυ και δεν είχαμε καμία εικόνα πως ένιωθε στεναχωρημένη, πόσω μάλλον πως είχε αυτοκτονικές τάσεις».

sdfs

Λίγο πριν το θάνατό της είχε γράψει στο Facebook: «Αρχίζουν να με αρρωσταίνουν αυτοί που με αποκαλούν διάφορα. Όπως έχω ξαναπεί, αν έχετε πρόβλημα μαζί μου, σβήστε με από τις επαφές σας» ενώ προηγουμένως είχε γράψει: «Οι λέξεις πονούν τους ανθρώπους και οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να το συνειδητοποιούν αυτό πριν να είναι αργά».

Επειδή η Britney ήταν 16 ετών ο γιατρός δεν είχε την υποχρέωση να ενημερώσει τους γονείς της για τα χάπια που της είχε συνταγογραφήσει και με τα οποία τερμάτισε τη ζωή της.

Η οικογένειά της επισκέπτεται τον τάφο της κάθε μέρα. «Επιλέξαμε ένα νεκροταφείο σε απόσταση γιατί δεν θέλαμε οι αυτοαποκαλούμενοι φίλοι που της έκαναν bullying να περιφέρονται εκεί. Ακόμα της μιλώ κάθε μέρα, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν ζει πια. Ένα κομμάτι μου δεν θέλει να το αποδεχθεί», εξομολογείται η μητέρα της και παρά το πένθος της προσπαθεί να επιστρέψει στοιχειωδώς στην καθημερινότητά του το σπίτι τους για χάρη του αδελφού και της αδελφής της Britney.

«Πρέπει να είμαι δυνατή για τα δύο άλλα παιδιά μου. Η μητέρα δεν έχει επιλογή, πρέπει να συνεχίσει όσο δύσκολο κι αν είναι. Το μόνο που ζητώ είναι να ληφθεί το bullying σοβαρά υπόψη πριν κάποιος άλλος γονιός θρηνήσει το πολυαγαπημένο του παιδί», καταλήγει.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δημοτικού συμβουλίου της Γλασκώβης, η 16χρονη ήταν μαθήτρια part time στο σχολείο Rosshall Academy τα τελευταία δύο χρόνια.

«Το σχολείο έχει μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή bullying και θα ερευνήσει την υπόθεση για να κάνει ό,τι πρέπει», πρόσθεσε.

4kczuglh