Στη δημοσιότητα η αστυνομία του Σάρλοτ στις ΗΠΑ, βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Κιθ Λαμόντ Σκοτ ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται πως ο άνδρας οπλοφορούσε και αρνήθηκε να πετάξει το όπλο του.

Μετά τον σάλο, που δημιουργήθηκε μετά την δολοφονία και τις διαδηλώσεις στο Σάρλοτ, η αστυνομία δημοσίευσε βίντεο -ένα από κάμερα σε περιπολικό και ένα από ενσωματωμένη κάμερα σε στολή αστυνομικού- με το περιστατικό.

Αν και οι αρχές υποστηρίζουν πως ο Σκοτ οπλοφορούσε και αρνήθηκε να πετάξει το όπλο, ενώ είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και συγκεκριμένα μαριχουάνα, τα βίντεο δεν επιβεβαιώνουν τίποτα από αυτά και δεν φαίνεται η στιγμή των πυροβολισμών.

Από την κάμερα που είναι τοποθετημένη μέσα σε ένα από τα περιπολικά, στο σημείο δείχνει δυο αστυνομικούς να έχουν προτεταμένα τα όπλα τους προς το σημείο όπου βρίσκεται ο Σκοτ. Ο Αφροαμερικανός είναι μέσα στο αυτοκίνητό του, με τα παράθυρα κλειστά. Βγαίνοντας, φαίνεται να πισωπατά, με τέσσερις πυροβολισμούς να ακούγονται. Την ίδια ώρα, ακούγονται και οι φωνές της γυναίκας του. Το βίντεο δεν δείχνει τον Σκοτ να κρατά όπλο.