Σε διάψευση ότι συζητήθηκε η διχοτόμηση του Κοσόβου, κατά τη διάρκεια συνάντησης του προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στη Νέα Υόρκη, προχώρησε το γραφείου του προέδρου της Σερβίας.

Η εφημερίδα «Ντάνας» του Βελιγραδίου, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, δημοσίευσε ότι η κ. Κλίντον θεωρεί ότι η συνάντηση ήταν άνευ περιεχομένου, ότι δεν άκουσε κάτι καινούριο «που θα μπορούσε να την πείσει ότι το Βελιγράδι δεν παίζει ακόμη το χαρτί της διχοτόμησης του Κοσόβου».

«Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέμενε από τον κ. Τάντιτς να ενημερωθεί για κάποιο νέο σχέδιο ή πρωτοβουλία για το Κόσοβο και άκουσε μόνο όσα ήδη ήξερε, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας για τις προσπάθειες της Σερβίας για ένταξη στην ΕΕ, για εξαιρετικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και για τις ‘κόκκινες γραμμές’ στο Κόσοβο, που η Σερβία δεν μπορεί να υπερβεί», ανέφερε η «Ντάνας».

«Όλα είναι μυθεύματα», δήλωσε σε σερβικό πρακτορείο ειδήσεων εκπρόσωπος της προεδρίας της Σερβίας.

«Στη συνάντηση του προέδρου της Σερβίας και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δεν έγινε καμιά αναφορά σε διχοτόμηση του Κοσόβου», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για αναληθείς πληροφορίες και μυθεύματα.