Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στα θρησκευτικά της πιστεύω, στην πρώτη από τις ομιλίες που έχει προγραμματίσει η προεκλογική της εκστρατεία, προκειμένου να δοθεί έμφαση στις αξίες και το όραμά της, για να ενισχυθεί η ποιοτική διαφορά της υποψηφιότητάς της έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

Η στροφή αυτή στην εκστρατεία της Κλίντον πραγματοποιείται καθώς το ποσοστό της διαφοράς με τον Τραμπ, που η ίδια είχε εδραιώσει στις δημοσκοπήσεις, μειώνεται, ενώ πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επικεντρώνει την κριτική της στην προκλητική στάση που τηρεί ο Τραμπ έναντι των μεταναστών και των μελών των μειονοτήτων που ζουν στις ΗΠΑ, αλλά και των γυναικών. Από την πλευρά του, ο Τραμπ επικρίνει τις επιδόσεις της Κλίντον στις θέσεις ευθύνης στις οποίες υπηρέτησε και αμφισβητεί την τιμιότητά της και τα προσόντα της για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προεδρικού αξιώματος των ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, το επιτελείο της Κλίντον γνωστοποίησε ότι από εδώ και στο εξής η Χίλαρι θα επικεντρώσει τη στρατηγική της στην προβολή του προσωπικού της οράματος για τις ΗΠΑ ώστε οι ψηφοφόροι να γνωρίσουν αυτό και την προοπτική υλοποίησής του, εάν γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να διασφαλίσουμε ότι η θετική εντύπωση γι’ αυτό που θέλει να κάνει η Κλίντον θα κυριαρχήσει έναντι του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τα όσα λέει ο Τραμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.