Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην πόλη Skuon της Καμπότζης θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα για τις αμέτρητες ταραντούλες που κατακλύζουν την πόλη. Το ζήτημα είναι πως θα πρέπει να προσέχουν όχι μόνο τα πόδια ή τα κεφάλια τους αλλά και τα… γεύματά τους.

Η πόλη, όπως γράφει η Daily Mail, έχει τόσο πολλές ταραντούλες που πλέον οι ντόπιοι κατέληξαν στο να τις τρώνε. Η πόλη είναι γνωστή ως «Πόλη με τις Αράχνες» καθώς οι αράχνες τρέχουν σε όλες τις επιφάνειες της πόλης και πέφτουν πάνω στα κεφάλια των ανθρώπων.

Η ευρηματικότητα των κατοίκων μετέτρεψε τον «κατακλυσμό» των αραχνών σε… γευστικά πιάτα, καθώς σερβίρονται τηγανισμένες με βότανα και πάνω σε νούντλς ή ρύζι.

Λέγεται πως η γεύση τους θυμίζει κοτόπουλο ή μπακαλιάρο αλλά οι ντόπιοι διευκρινίζουν πως πρέπει να φαγωθούν μόνο τα πόδια τους. Αν κάποιος προχωρήσει στο σώμα τους κινδυνεύει να γευτεί εντόσθια και σωματικά υγρά.

Σε πολλούς μπορεί αυτή η εικόνα- ή και μόνο η ιδέα- να προκαλεί αηδία και τρόμο, ωστόσο είναι πρακτική που χρονολογείται στη Skuon από τη δεκαετία του 1970.

Οι αράχνες ήταν πάντα πάρα πολλές στην πόλη αλλά στην περίοδο της μεγάλης πείνας οι κάτοικοι άρχισαν αν τις αντιμετωπίζουν ως πιθανή τροφή. Τότε βέβαια τις έτρωγαν από ανάγκη, καθώς δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις. Σήμερα το πιάτο θεωρείται λιχουδιά και «must» για τους τουρίστες…

spi01 spi02 spi03