Έπειτα από 52 χρόνια δημιουργίας ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο οποίος μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν έναν από τους πιο αγαπημένους και πιο διάσημους ήρωες κόμικς, τον Αστερίξ, δηλώνει πως θα σταματήσει πια να σχεδιάζει και πως υπάρχουν πολλοί διάδοχοι για να συνεχίσουν το έργο του.

Ο 84χρονος σήμερα Ουντερζό που επινόησε το 1959 μαζί με τον Γκοσινί- εκείνος έγραφε το σενάριο- τον μικροκαμωμένο και ανίκητο Γαλάτη δήλωσε «κάπως κουρασμένος» και έτοιμος να αποσυρθεί παραδίδοντας τη δουλειά του σε νεότερα ταλέντα.

Μετά τον θάνατο του Γκοσινί το 1977, ο Ουντερζό ανέλαβε και τη συγγραφή του σεναρίου προκαλώντας επικρίσεις από τους φανατικούς θαυμαστές του Αστερίξ που τον κατηγόρησαν ότι δεν διαθέτει το χιούμορ και την ειρωνεία του Γκοσινί.

H ανακοίνωση της αποχώρησης του ιταλικής καταγωγής Ουντερζό έγινε την ημέρα που ο εκδοτικός οίκος Hachette γιόρτασε την πώληση 350 εκατ. βιβλίων κόμικς Asterix στον κόσμο κάνοντας έτσι τον μικροκαμωμένο Γαλάτη ένα από τα γαλλικά εξαγώγιμα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις.