Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο, πραγματοποίησαν σήμερα τουλάχιστον 35 γυναίκες, μουσουλμάνες και μη, όπου διοργάνωσαν ένα beach party, με στόχο να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το μέτρο της απαγόρευσης των μπουρκίνι που εφαρμόζεται σε ορισμένες παραλίες της Γαλλίας.

islamoph1

Φορώντας μπουρκίνι αλλά και μπικίνι, οι γυναίκες κάθισαν στην άμμο που είχαν ρίξει κι έπαιξαν με μπάλες μπροστά από την πρεσβεία, ενώ κάποιες εξ αυτών κρατούσαν πλακάτ, όπου διάβαζε κανείς τα συνθήματα «η ισλαμοφοβία δεν είναι ελευθερία» και «αφήστε τις να φοράνε ό,τι θέλουν».

islamoph2

Η κινητοποίηση αυτή διοργανώθηκε από δύο φίλες μετά τη δημοσίευση μια φωτογραφίας όπου απεικονίζονται ένοπλοι Γάλλοι αστυνομικοί οι οποίοι, όπως φαίνεται, λένε σε μια γυναίκα, η οποία κάθεται σε μια παραλία, να βγάλει το πάνω μέρος του μπουρκίνι της.

islamoph3

«Δεν είναι ποτέ σωστό να λες σε μια γυναίκα τι μπορεί να φοράει ή να βγάζει τα ρούχα της. Αυτό δεν αρμόζει σε έναν άνδρα να το λέει» είπε η Ίντια Τόρογκουντ, μία διοργανώτρια.

islamoph4

«Θέλαμε να επιδείξουμε αλληλεγγύη προς τις μουσουλμάνες γυναίκες στη Γαλλία και να απευθύνουμε έκκληση για την άρση της απαγόρευσης» πρόσθεσε.

islamoph5

Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο του Κράτους στη Γαλλία, το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο, προκειμένου να εξετάσει την προσφυγή κατά του μέτρου της απαγόρευσης του μπουρκίνι σε μια πόλη στη νότια Γαλλία.

islamoph6