Σε μποϋκοτάζ των επιχειρήσεων τουρκικής καταγωγής πολιτών της Γερμανίας που συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν καλούν υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Λίστα με τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε θεωρούμενους «συμπαθούντες» του Φετουλάχ Γκιουλέν κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Zeit», αναφορά σε κάποιες τέτοιες επιχειρήσεις έχει γίνει ακόμη και κατά τη διάρκεια κηρύγματος σε τζαμιά της Γερμανίας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει κομμωτήρια, κατασκευαστικές εταιρίες, εμπόρους, ακόμη και γιατρούς. «Έχουμε γίνει στόχος», ανέφερε στην εφημερίδα ο ιδιοκτήτης καταστήματος εκτυπώσεων, ο οποίος δήλωσε υποστηρικτής του Γκιουλέν, ενώ πολλοί καταστηματάρχες στο Βερολίνο, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στην Βάδη-Βυρτεμβέργη έκαναν λόγο ακόμη και για φραστικές επιθέσεις που δέχονται στον δρόμο, όπου υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν τους αποκαλούν «προδότες της πατρίδας» και «τρομοκράτες». Πολλοί από αυτούς εξέφρασαν ακόμη και φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα.