Μαύρος μπογιατίστηκε ο τοίχος στη Μελβούρνη που πριν λίγες μέρες απεικόνιζε τη Χίλαρι Κλίντον με αποκαλυπτικό μαγιό σε ένα σχέδιο του καλλιτέχνη δρόμου Λάσαξ. Μετά τις αρχικές αντιδράσεις ο Λάσαξ είχε καλύψει τη Χίλαρι με ένα νικάμπ, το ισλαμικό ένδυμα που αφήνει έξω μόνο τα μάτια.

Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο όμως ανέφερε ότι διατυπώθηκαν παράπονα από κατοίκους της περιοχής για το γεγονός ότι απεικονιζόταν μια τεράστια, ημίγυμνη γυναίκα δίπλα σε ένα κατάστημα μοτοποδηλάτων. Στο έργο, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ εικονιζόταν να φοράει ένα αποκαλυπτικό μαγιό στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, από το οποίο προεξείχαν δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, την περασμένη εβδομάδα ο δήμος κάλεσε τον καλλιτέχνη Λάσαξ να απομακρύνει το έργο του, απειλώντας τον με πρόστιμο. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου ζητούσε επίσης να σβηστεί η προκλητική τοιχογραφία.

Ο Λάσαξ, που πρόσφατα είχε ζωγραφίσει και μια τεράστια τοιχογραφία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, την Δευτέρα «υπάκουσε» στις εντολές και κάλυψε το σώμα της Κλίντον, εκτός από τα μάτια της, με ένα νικάμπ. «Αν αυτή η μουσουλμάνα σας προσβάλει, είστε φανατικοί, ρατσιστές, σεξιστές ισλαμοφοβικοί», έγραψε δίπλα στο έργο του.

graf2